A ti cégetekkel is előfordult már, hogy a szállítmányozó jármű közúti balesetbe került, ami veszélyeztette a szállítmányt, a személyzetet és a környezetet? Ilyenkor nemcsak anyagi veszteségek keletkeznek, hanem az üzleti hírnevetek is sérülhet.
Ráadásul, a kötelező előírások elmulasztása esetén a minimum bírság mértéke 600.000 forint, de ha a cégnek nincs megfelelő ADR oktatása és biztonsági tanácsadója, akkor akár milliós bírsággal is számolhattok.

Mi történhet, ha nem megfelelő szakembert választasz?

Megfelelőségi problémák:
Nem minden tanácsadó tud világos iránymutatást nyújtani a bonyolult és gyakran frissülő ADR-szabályok legújabb változásairól, helyes értelmezéséről és konkrét helyzetekben való alkalmazásáról.
Dokumentáció hiányosságai:
Nehézségeket okozhat a megfelelőség szempontjából nélkülözhetetlen biztonsági adatlapok (SDS) és szállítási dokumentációk létrehozása, fenntartása, az információk pontos és naprakész nyilvántartása, hatékony kezelése.
Munkavállalók képzetlensége:
A veszélyes áruk kezelésében és szállításában részt vevő személyzetnek szüksége van átfogó és folyamatos képzésre, az áruk veszélyeivel kapcsolatos kultúra kialakítására és hatékony tudatossági programok kidolgozására.
Hiányos kockázatkezelés:
Iránymutatás szükséges az adott vállalat specifikus működési területére jellemző potenciális kockázatok azonosításában, valamint az erős és hatékony vészhelyzeti választervek kidolgozásában.
Elégtelen kommunikáció:
Az esetek bekövetkezésekor a tanácsadó kulcsfontosságú az incidensek bejelentési követelményeinek megértetésében és a releváns hatóságokkal folytatott kommunikáció megkönnyítésében.
Ellátási lánc kihívásai:
A tanácsadók segítik az ellátási lánc teljes hosszában a veszélyes áruk különböző módokon (út, vasút, tenger, levegő) történő koordinálását, valamint integrált ADR-szabályoknak megfelelő tervek kidolgozását.
Elavult technológia:
A veszélyes áruk követéséhez és monitorozásához szükséges technológia bevezetésében és integrálásában is a tanácsadók iránymutatására van szükség a biztonság és a megfelelőség fokozása érdekében.

Mindenkit érhet baleset...

Velünk lehet másképp is!

A vállalkozásod fenntartható működtetése és pozitív környezeti hatások elérése lehetséges a zöld gyakorlatok és a környezeti szabályozások betartatásával.
A számok magukért beszélnek:
15
Több mint 15 éve sikeresen működünkezen a területen
30
Cégcsoport szinten több mint 30 szakemberrel dolgozunk országszerte
50000000
50 millió forintos szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk

Hogyan dolgoznak ADR tanácsadóink?

Milyen lépéseket tesznek a szállítások biztonságossá és hatékonnyá tételében?

Szabályozási megfelelés
ADR tanácsadóink mindig naprakészek a veszélyes áruk szállítására vonatkozó legújabb nemzeti és nemzetközi szabályozások és módosítások vonatkozásában.
Alapos kockázatértékelés
Tanácsadóink segítik a vállalatokat a potenciális veszélyek azonosításában, az események valószínűségének és súlyosságának értékelésében, valamint a meglévő ellenőrzési intézkedések értékelésében.
Veszélyes áruk osztályozása
Az áruknak az ADR szabályoknak megfelelő pontos osztályozása elengedhetetlen a megfelelő csomagolás, címkézés és szállítási követelmények meghatározásához.
Megfelelő csomagolás és címkézés
Segítünk a veszélyes áruk specifikus tulajdonságainak és az előírásoknak megfelelő csomagolásának kiválasztásában, valamint a veszély jellegét és az alapvető információkat feltüntető címkézését.
Dokumentáció kezelése
Tanácsadóink segítenek a biztonsági adatlapok (SDS), szállítási dokumentációk és vészhelyzeti választervek pontos előkészítésében és karbantartásában.
Munkavállalók képzése
A veszélyes áruk kezelésében és szállításában részt vevő személyzet megfelelő képzésébe beletartozik a veszélyes árukhoz kapcsolódó kockázatok ismerete és a megfelelő vészhelyzeti intézkedések követése.
Vészhelyzeti választervezés
Segítjük a vállalatokat a kezelt veszélyes áruk specifikus típusaira szabott vészhelyzeti választervek kidolgozásában, valamint az esetleges események során történő hatékony végrehajtásában.
Szállítási biztonság
Elősegítjük a veszélyes áruk szállítása során megkísérelt lopás, manipuláció vagy jogosulatlan hozzáférés megakadályozására szolgáló biztonsági intézkedések bevezetését.
Auditálás és ellenőrzési támogatás
Rendszeres auditokat végzünk, valamint támogatjuk a vállalatokat a szabályozói ellenőrzések során annak érdekében, hogy bizonyíthassák az ADR követelményeknek való megfelelésüket.
Kommunikáció és incidens jelentés
Segítjük a cégek hatékony kommunikációját a hatóságokkal, készenléti egységekkel és más érintett felekkel, valamint megértetjük és betartatjuk az incidensek jelentési követelményeit.
Folyamatos fejlesztés
A folyamatos megfelelőség biztosítása érdekében rendszeresen irányt mutatunk, és ösztönözzük a munkavállalók képzési programjainak rendszeres frissítését.

Velünk lehetséges a biztonságos szállítás

Miért érdemes a mi ADR tanácsadóinkat választania?

Szakértelem és tapasztalat

A mi ADR tanácsadóink rendkívüli szakértelmet és tapasztalatot szereztek a veszélyes áruk biztonsága terén. Jól ismerik a bonyolult szabályozásokat, biztosítva, hogy vállalatod pontos és naprakész útmutatást kapjon.

Szabályozási megfelelőség

Tanácsadóink naprakészek a változásokban és frissítésekben, így segítünk nektek az ADR-szabályozás bonyolult területén való eligazodásban és biztosítjuk, hogy tevékenységeitek megegyezzenek a legújabb biztonsági előírásokkal. 

Személyre szabott megoldások

A mi ADR tanácsadóink cégedre szabott megoldásokat nyújtanak. Szorosan együttműködünk csapatoddal annak érdekében, hogy kezeljük a konkrét kockázatokat és biztonsági intézkedéseket, melyek összhangban vannak céljaitokkal.

Kockázatértékelés és -kezelés

Tanácsadóink kiválóan teljesítenek a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos kockázatértékelések végrehajtásában. Segítünk azonosítani a potenciális veszélyeket és kidolgozni a lehető leghatékonyabb kockázatkezelési stratégiákat.

Dokumentáció és képzési támogatás

Segítünk a vállalati a biztonsági adatlapok, szállítási dokumentációk és vészhelyzeti választervek pontos előkészítésében és karbantartásában, emellett iránymutatást nyújtunk a munkavállalók képzési programjaihoz.

Vészhelyzeti választervezés

A mi ADR tanácsadóink aktívan részt vesznek a vállalat átfogó és testreszabott vészhelyzeti választerveinek kidolgozásában, és biztosítják a csapat hatékony kiképzését a veszélyes áruk esetleges eseményeinek kezelésére.

Folyamatos fejlesztés

Tanácsadóink folyamatos támogatást, iránymutatást és frissítéseket nyújtanak, hogy vállalatod alkalmazkodhasson az egyre változó szabályozásokhoz, valamint bevezethesse a bevált gyakorlatokat.

Kommunikáció és együttműködés

A hatékony kommunikáció kulcsfontosságú a veszélyes áruk szállításában. Tanácsadóink elősegítik a hatóságokkal, készenléti egységekkel és más érintett felekkel történő hatékony kommunikációt, biztosítva a koordinált és gyors választ vészhelyzetek esetén.

Audit- és ellenőrzési készség

Felkészítjük a vállalatot a szabályozói auditokra és ellenőrzésekre, segítünk a hatékony eljárások és dokumentáció kidolgozásában. Biztosítjuk, hogy tevékenységeitek megfeleljenek az ADR követelményeknek, minimalizáljuk a megfelelési problémák kockázatát.

Ügyfél sikertörténetek

Ügyfeleink sikertörténetei bizonyítják képességeinket: hatékony megoldásokat nyújtunk, a biztonságos gyakorlatokat vezetünk be és támogatjuk a vállalatokat veszélyes áruk sikeres szállításában.
crossmenuchevron-down