Tudtad, hogy a munkahelyi balesetek és sérülések kockázatai minimalizálhatók, ha idejében felismerjük a gépek és eszközök esetleges műszaki hibáit, kopásait és meghibásodásait? A gépek rendszeres ellenőrzésével és karbantartásával:
  • mérsékelhetjük a hirtelen leállások és a termelési veszteségek kockázatát,
  • megelőzhetjük a nagyobb, költségesebb javításokat,
  • csökkenthetjük az üzemeltetési költségeket,
  • növelhetjük az eszközök élettartamát.
  • megfelelhetünk a vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak, így elkerülhetjük a büntetéseket és jogi problémákat.

Mi történhet, ha elhanyagolod gépparkodat?

Váratlan leállás:
Az előre nem látható meghibásodások és a váratlanul szükségessé váló karbantartás hosszadalmas leálláshoz vezethet, ezáltal befolyásolja a gyártási ütemtervet és pénzügyi veszteségeket okoz.
Magas fenntartási költségek:
Ha berendezéseid gyakori javításokat vagy alkatrészcsereket igényelnek, a prediktív karbantartások előrejelzései alapján kialakított stratégiák segíthetnek csökkenteni a váratlan magasabb költségeket.
ELHANYAGOLT ESZKÖZÖK:
A helytelenül működő gépek vagy felszerelések műszaki meghibásodásokat, komoly fizikai sérüléseket, baleseteket vagy akár halálos kimenetelű eseményeket is okozhatnak.
Hiányok a képzésekben:
A gépkezelők hiányos képzése a baleseti kockázatok növekedéséhez, valamint az operációs hatékonyság és a teljes eszköz hatékonyság (TEH, nemzetköz rövidíéssel OEE, overall equipment effectiveness) csökkenéséhez vezethet.
Biztonsági aggályok:
A megfelelő biztonsági intézkedések bevezetésének és betartásának elmulasztása balesetekhez, sérülésekhez és potenciális jogi és pénzügyi következményekhez vezethet.
Szabályozási megfelelési problémák:
Nehézségeket okozhat a szakmai szabályozásokkal és szabványokkal való megfelelés fenntartása. A követelmények betartásának elmulasztása bírságokhoz és jogi problémákhoz vezethet.
MUNKAHELYI BIZTONSÁG HIÁNYA:
Ha a használt gépek és eszközök nem biztonságosak és nem megbízhatók, az a munkavállalók számára feszültséget és gyakori stresszhelyzeteket okoz.
KÖLTSÉG TÚLLÉPÉSEK:
Az időszakos felülvizsgálatok és karbantartások hiányában növekedhetnek a biztosítási költségek és az üzemeltetési kiadások.

Nem kellene inkább szakértőkre bízni a FELÜLVIZSGÁLATOKAT?

Velünk lehet másképp is!

A vállalkozásod fenntartható működtetése és pozitív környezeti hatások elérése lehetséges a zöld gyakorlatok és a környezeti szabályozások betartatásával.
A számok magukért beszélnek:
15
Több mint 15 éve sikeresen működünk a gépfelülvizsgálatok területén
30
Cégcsoport szinten több mint 30 szakemberrel dolgozunk országszerte
50000000
50 millió forintos szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk

Hogyan dolgoznak karbantartó szakértőink?

Milyen lépéseket tesznek a munkahelyek biztonságossá tételében?

Rendszeres ellenőrzés
Az ipari gépek rendszeres ellenőrzéseivel idejében felismerjük a műszaki hibákat, kopásokat és meghibásodásokat. Proaktív megközelítéssel azonosítjuk a problémákat, így megelőzhetjük veszélyhelyzeteket.
BIZTONSÁGI ELLENŐRZÉSEK:
Ütemterv szerinti biztonsági ellenőrzéseket végzünk, hogy minden biztonsági funkció és mechanizmus megfelelően működjön. Az esetleges biztonsági hiányosságokat sürgősen kezeljük, hogy minimalizáljuk a balesetek kockázatát.
Munkavállalói képzés
Alapos képzést nyújtunk az ipari gépek üzemeltetésében vagy a gépek közelében dolgozó munkavállalóknak, hogy tisztában legyenek a biztonsági protokollokkal, a vészhelyzeti eljárásokkal és a megfelelő berendezéskezeléssel.
Dokumentáció és nyilvántartások
Részletes nyilvántartásokat vezetünk a karbantartási tevékenységekről, ellenőrzésekről és javításokról. A dokumentáció segít az eszközök történetének nyomon követésében, ismétlődő problémák azonosításában és a biztonsági szabályozásoknak való megfelelés igazolásában.
Vészhelyzeti leállítási eljárások
Egyértelműen meghatározzuk a vészhelyzeti leállítási eljárásokat minden ipari berendezéshez. Biztosítjuk, hogy a munkavállalók képzettek legyenek ezeknek az eljárásoknak az hatékony végrehajtásában sürgős esetekben.
Személyes védőfelszerelések (PPE) használata
Előírjuk a géptípustól és a potenciális veszélyektől függő, megfelelő személyes védőfelszerelések használatát, például védőszemüveget, kesztyűt és fülvédőt.
Elavult gépek korszerűsítése
Azoknál a gépeknél, amelyek már nem felelnek meg a jelenlegi biztonsági szabványoknak, javasoljuk az eszköz frissítését vagy cseréjét modernebb, biztonságosabb és hatékonyabb modellekre.
Kockázatelemzés
Rendszeres kockázatelemzést végzünk az ipari gépekkel kapcsolatos lehetséges veszélyek azonosítására, majd ellenőrző intézkedéseket hozunk a kockázatok enyhítésére és az általános munkahelyi biztonság javítására.
Együttműködés a gyártókkal
Tartjuk a kapcsolatot a berendezések gyártóival, hogy friss információkat kapjunk a biztonsági irányelvekről, termék visszahívásokról és a javasolt karbantartási gyakorlatokról. Folyamatosan tájékozódunk az eredeti alkatrészgyártó (OEM) által javasolt módosításokról vagy fejlesztésekről.
Folyamatos fejlődés
A felülvizsgálatok során rendszeresen kikérjük az üzemeltetők és a személyzet visszajelzéseit, és az információkat felhasználjuk a munkahelyi biztonság és hatékonyság javítására.

ELLENŐRZÉS magas fokon

Miért érdemes a mi szakértőinket választani?

Szakértelem és tapasztalat

Gép-felülvizsgálati szakértőink jól ismerik a különböző típusú ipari gépek ellenőrzésének bonyolult nehézségeit, tapasztalatuk a biztosíték, hogy berendezéseitek jó kezekben lesznek.

Proaktív megközelítés

Alapelvünk, hogy a problémákat azelőtt azonosítsuk és kezeljük, mielőtt nagyobb gondokká válnának. Ez segít minimalizálni a leállási időt, csökkenteni a váratlan meghibásodások és vészhelyzetek kockázatát.

Egyedei FELÜLVIZSGÁLATI tervek

A különböző típusú gépeknek egyedi igényei vannak. Testreszabott terveink megfelelnek eszközeid specifikus követelményeinek és üzemeltetési igényeinek, és biztosítják az optimális teljesítményt és megbízhatóságot.

Megfelelés a biztonsági szabványoknak

Gondoskodunk róla, hogy minden munkaeszköz megfeleljen az iparági biztonsági szabványoknak és előírásoknak, és alkalmazottaid biztonságos munkakörnyezetben dolgozhassanak.

Költséghatékony megoldások

Megelőző stratégiák bevezetésével segítünk elkerülni a költséges javításokat és váratlan leállásokat, ezzel operatív költségeket takarítunk meg szervezeted számára.

Hatékony munkafolyamat-kezelés

Az ellenőrzési folyamatok egyszerűsítése és rendezett működése érdekében olya bevált gyakorlatokat alkalmazunk, mint a hatékony ütemezés, a feladatok prioritizálása és az illetékes csapatokkal való koordináció.

Folyamatos képzés és készségfejlesztés

Belső képzéseink biztosítják munkatársaink általános szakértelmét, valamint naprakész tudását a legújabb ipari trendekben, technológiákban és biztonsági protokollokban.

Átlátható kommunikáció

Folyamatosan tájékoztatunk berendezéseid állapotáról, az ellenőrzések eredményéről és javaslatokat teszünk a javításokkal kapcsolatban. Ez az átláthatóság építi a bizalmat és segíti a partnerségi kapcsolat kialakítását.

Vészhelyzeti gyors reagálás

Sürgősségi helyzetek vagy váratlan leállások esetén a leállási idő minimalizálása kulcsfontosságú cél, ezért mindent megteszünk gépeitek gyors helyreállítása érdekében.

Ügyfélorientált megközelítés

Ügyfeleink egyedi üzemeltetési kihívásaihoz és céljaihoz szabjuk karbantartási stratégiáinkat. Bennünk megbízható partnerre találsz, aki elkötelezett az ipari gépek teljesítményének, biztonságának és élettartamának optimalizálása iránt.
crossmenuchevron-down