Van nálatok olyan személy, aki

  • hegeszt vagy nyílt lángot használ a munkája során?
  • tűz és/robbanásveszélyes anyagokat kezel, tárol?
  • éghető gázok lefejtésével, töltésével vagy kiszolgálásával foglalkozik?

 

A tűzvédelmi szakvizsga mindenki számára kötelező, aki a 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet 1. mellékletében meghatározott foglalkozási ágak és munkakörök valamelyikét végzi, valamint azoknak, akik közvetlenül irányítják a tevékenységüket.
Ennek célja, hogy a munkavállalók időben elsajátítsák a szükséges tűzvédelmi ismereteket, és rutinszerűen végezzék a veszélyes feladatokat, megelőzve ezzel a baleseteket és katasztrófákat.

1.-2.-3. típusú tűzvédelmi szakvizsgák

olyan cégeknél, ahol szükségesek az alábbi munkakörök:

1.
Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.
2.
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint fokozottan tűz- vagy robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban
300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők.
3.
Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.

Biztonságban vagy?
Tudtad, hogy ...

… bizonyos munkakörökben dolgozó munkavállalóknak tűzvédelmi szakvizsgával is kell rendelkezniük?
… nyilvántartást kell vezetnetek a tűzvédelmi szakvizsga bizonyítványokról?
… a tűzvédelmi szakvizsga 5 évig érvényes és utána újra szükséges vizsgázni a munkavállóknak?
… a Katasztrófavédelmi Hatóság azonnali bírságot szab ki tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett munkakör szakvizsga nélküli végzése esetén?
… a tűzesetekben az előírt tűzvédelmi szakvizsga hiánya súlyosbító körülmény lehet a büntetőeljárás során?
… a büntetőeljárásban a cégvezető büntetőjogi felelősségre vonással is számolhat és a kártérítésben akár a magánvagyonával is helyt kell állnia?
… a 259/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet alapján a tűzvédelmi hatóság 50-500 ezer forint közötti büntetést szabhat ki a tűzvédelmi szakvizsga nélküli tevékenység végzése vagy irányítása miatt?

Nálatok is megtörténhet...

Velünk lehet másképp is!

A balesetek nagy része megelőzhető a biztonsági előírások betartatásával.
A számok magukért beszélnek:
15
Több mint 15 éve sikeresen működünk a tűzvédelem területén
30
Cégcsoport szinten több mint 30 szakemberrel dolgozunk országszerte
50000000
50 millió forintos szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk

Hogyan zajlanak tűzvédelmi szakvizsgáink?

Hogyan szerezhetsz bizonyítványt?

Jelentkezés és vizsgadíj befizetés
Célunk, hogy a vizsga letétele minél hatékonyabb és egyszerűbb legyen. Nem szükséges előzetes képesítés a jelentkezéshez. Ez a szolgáltatásunk az ország bármely területén elérhető.
Helyszín és időpont kijelölése
A jelentkezéskor kiválaszthatod a tanfolyam és vizsga helyszínét és az időpontot. Egyetlen nap alatt megszerezheted a tűzvédelmi szakvizsga bizonyítványát, ráadásul egy nap alatt akár több foglalkozási ágban is.
Tanfolyam és konzultáció
Kellemes hangulatú oktatás keretében ismertetjük a tűzvédelmi rendszerek és eszközök használatát, a vonatkozó szabványokat és előírásokat, és bemutatjuk az ismeretek gyakorlati alkalmazását.
Írásbeli vizsga
A felkészítő tanfolyamot azonnal követi az írásbeli vizsga, amely során foglalkozási áganként mindössze 30 percet igénybe vevő egy-egy tesztlapot kell kitöltened.
Vizsgaeredmények kiértékelése
A vizsgáztatók kiértékelik a vizsgaeredményeket, és megállapítják, hogy a jelentkező teljesítette-e a szükséges követelményeket a tűzvédelmi szakvizsga megszerzéséhez.
Tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány
A vizsga sikeres teljesítése esetén néhány óra alatt kézbe kaphatod a tűzvédelmi szakvizsga tanúsítványt, amely igazolja a megszerzett szakmai kvalifikációt.

Ők tudják már, mit öntsenek a tűzre:

Miért érdemes a mi tűzvédelmi szakvizsgáinkat választani?

Tapasztalt oktatók

Tűzvédelmi szakvizsgáinkat tapasztalt és képzett oktatók vezetik, akik a tűzvédelmi terület széles körű ismeretével és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek.

Testreszabott képzés

Kiemelkedő figyelmet fordítunk a résztvevők személyes igényeire és a vállalatok specifikus körülményeire. Képzéseinket az adott cégre szabjuk annak érdekében, hogy a legrelevánsabb tűzvédelmi ismereteket és készségeket szerezzék meg.

Aktuális szabályozási ismeretek

Folyamatosan naprakészek vagyunk a tűzvédelmi szabályozásokkal és sztenderdekkel kapcsolatban. Képzéseink mindig tükrözik a legfrissebb jogszabályi követelményeket, biztosítva ezzel a megfelelőséget és a relevanciát.

Fókuszban a gyakorlati alkalmazás

Oktatásainkat olyan módon tervezzük, hogy a résztvevők ne csak elméleti tudással, hanem gyakorlati alkalmazási készségekkel is távozzanak. Gyakorlati példákat és esettanulmányokat használunk a tűzvédelmi elvek élethelyzetekben való alkalmazásához.

Interaktív tanulási élmény

Kiemelt figyelmet fordítunk a tanulás interaktivitására. A résztvevők aktívan vesznek részt a csoportgyakorlatokban és esettanulmányokban, ami segíti a tudás megtartását.

Változatos témaválasztás

Képzéseink széles körű témaköröket ölelnek fel a tűzvédelmi területen, beleértve a tűzoltó berendezéseket, vészhelyzeti tervkészítést, tűzvédelmi rendszereket és még sok mást, így a résztvevők teljes körű képet kapnak a témáról.

Érvényes tanúsítványok

A sikeres vizsga teljesítését követően a résztvevők hiteles tűzvédelmi tanúsítványokat kapnak, amelyek segíthetnek a munkahelyi előléptetésben és a munkavállalók szakmai fejlődésében.

Támogató környezet

Célunk egy támogató és ösztönző tanulási környezet kialakítása, amely segíti a résztvevőket a tűzvédelmi ismeretek hatékony megszerzésében és alkalmazásában.

Helyszíni képzési lehetőségek

Rugalmasságot biztosítunk a résztvevők számára az ország bármely területén elérhető képzési lehetőségek kínálatával.

Folyamatos támogatás és frissítések

A vizsgák után is rendelkezésre állunk a résztvevők támogatására és a további kérdéseik megválaszolására. Emellett folyamatosan frissítjük a képzési tartalmat az iparági változásoknak és visszajelzéseknek megfelelően.
crossmenuchevron-down